Коронавируспен ауыратын адамдар тұзды тағамның мөлшерін шектеуі керек, сонымен қатар алкогольді аз ішуі немесе мүлде пайдаланбауы тиіс.
Денедегі су-тұз балансын дұрыс сақтау коронавирустан науқастарды емдеуге жақсы көмектеседі. Ауруханаларда бұл үнемі бақылауда, бірақ үйде адамдар не ішіп-жейтініне мұқият болғаны дұрыс, - дейді ғалымдар.
Тұзды балық, тұздалған қиярды көп пайдаланудан мейлінше аулақ болғаныңыз дұрыс. Мұның орнынан көбірек су ішсеңіз, ауруды тез жеңуге көмектеседі. Тұзды тағамдар ағзадағы су тапшылығы мен шөлден бөлек, қанды қоюландырып та жібереді. Бұл жағдайда вирусты жеңу қиындай түседі.
"Адырна" ұлттық порталы