Сапалы әрі тәтті қауынды қалай тандаймыз?

2116
Adyrna.kz Telegram
фото ашық ақпарат көзінен алынды
фото ашық ақпарат көзінен алынды

Сарапшылардың айтуынша, қауынның қабығы өте тығыз емес, сондықтан таңдалған өнім тұтас, дақсыз, ойықсыз және жарықсыз болуы керек. Есіңізде болсын! Ешқашан кесілген қауынды қабылдамаңыз немесе сатушыға оны кесуге жол бермеңіз, өйткені қауын целлюлозасы бактериялардың өсуіне қолайлы ортаға айналады. Піскен және тәтті қауынды таңдау үшін жемісті қолыңызбен аздап ұру керек. Егер күңгірт дыбыс естілсе, жеміс піседі. Егер ол қатты, сәл қытырлақ болса, демек сіз көңіліңізден шығатын қауынды әлі таппадыңыз. Егер жеміс қатты қарбыз тәрізді болса, ол піспеген. Ал басқаннан кейін қабығында саусақ ізі қалса, қауын пісіп кеткен.

Пікірлер