Диетолог Фатима Байсал Юсуф жүректің жұмысын жақсартатын тоғыз өнімді атады - деп хабарлайды "Адырна" тілшісі Lenta.kz-ке сілтеме жасап.
Портал мәәліметінше, жүректің жұмысын жақсартатын пайдалы өнім сарымсақ болып шыққан. Диетологтың сөзінше, ол қан тамырлларына әсер етеді және жүрек-қантамыр ауруларының қаупін азайтады. Маман күніне бір түйір сарымсақ жеп тұрған дұрыс екенін айтқан.
Балық пен балық майы қан ұюяның алдын алды және құраамыгндағы омега -3 май қышқылы жоғары антиоксиндантты қасиеттерге бай. Дәрігер буда немесе грильде пісірілген балықты тұтынуды ұсынды.
Грек жаңғағы және орман жаңғағы да (фундук) омеге-3 пен Е дәруменіне бай. Диетологтың сөзінше, аптасына 6-7 орман жаңғағы мен 2-3 грек жаңғағын жеп тұрған дұрыс.
Сондай-ақ, жүректің жақсы жұмыс істеуіне зығыр тұқымдары, сұлы, қара бидай және бидай ұны мен көк шай да себеп болды.
"Адырна" ұлттық порталы