Жүректің жұмысын жақсартатын тоғыз өнім

2935
Adyrna.kz Telegram
https://adyrna.kz/content/uploads/2020/09/sarymsakgarlic-84691_1280.jpg
Диетолог Фатима Байсал Юсуф жүректің жұмысын жақсартатын тоғыз өнімді  атады - деп хабарлайды "Адырна" тілшісі Lenta.kz-ке сілтеме жасап. Портал мәәліметінше, жүректің жұмысын жақсартатын пайдалы өнім сарымсақ болып шыққан. Диетологтың сөзінше, ол қан тамырлларына әсер етеді және жүрек-қантамыр ауруларының қаупін азайтады. Маман күніне бір түйір сарымсақ жеп тұрған дұрыс екенін айтқан. Балық пен балық майы қан ұюяның алдын алды және құраамыгндағы омега -3 май қышқылы жоғары антиоксиндантты қасиеттерге бай. Дәрігер буда немесе грильде пісірілген балықты тұтынуды ұсынды. Грек жаңғағы және орман жаңғағы да (фундук) омеге-3 пен Е дәруменіне бай. Диетологтың сөзінше, аптасына 6-7 орман жаңғағы мен 2-3 грек жаңғағын жеп тұрған дұрыс. Сондай-ақ, жүректің жақсы жұмыс  істеуіне зығыр тұқымдары, сұлы, қара бидай және бидай ұны мен көк шай да себеп болды.

"Адырна" ұлттық порталы

Комментарии