Дәрігер миға зиян тигізетін тағамдарды атады

2856
Adyrna.kz Telegram

Қаныққан майлар, әсіресе жануарлардың майы жүрек аурулары қаупін жоғарылап қана қоймай, когнитивті проблемалар, оның ішінде деменция қаупін жоғарылатады. Мұндай мәлімдемені Women's Brain Initiative ұйымының директоры, дәрігер Лиза Москони жасады, деп хабарлайды «Адырна» «Хабар 24»-ке сілтеме жасап.

«Біз майлы, тәтті тағамдарды жегенде енжарлық және ұйқышылдық сияқты белгілерді сезінеміз. Бұл белгілер асқазанда емес, мида туындайды», - деді ол. Бірақ құрамында омега-3 май қышқылдары мен балық майы бар түрлі биологиялық белсенді қоспалардың миға пайдасына мамандар күмәнды. Лизаның айтуынша, нейрондардың денсаулығын антиоксиданттармен, құрамында С және Е дәрумендері көп тағамдармен, бета-каротинмен және қабынуға қарсы В дәрумендерімен және май қышқылдарымен қамтамасыз етуге болады.

«Адырна» ұлттық порталы

Реклама
  • ИП Попов А.П.
  • ИНН: 602715631406
Онколог: "Папилломы на шее и в подмышках означают раннюю стадию…
Реклама
  • ИП Попов А.П.
  • ИНН: 602715631406
Танец выпускников взорвал интернет: Смотреть до конца!
Реклама
  • ИП Попов А.П.
  • ИНН: 602715631406
Морщины "стираются" как ластиком! Намажьте кожу лица обычным...
Пікірлер